pátek 21. července 2017

Dôjde na súboj Kolocová vs. Sluková? Blíži sa republikový šampionát

"Určite by to nebolo nič príjemné," tuší Kolocová, ktorá na šampionáte bude hrať s Hanou Skalníková, s ktorou sa dala dohromady na zvyšok letných domácich turnajov.

Účasť Sluková s jej novou spoluhráčky Barborou Hermannová ale zatiaľ nie je istá, záleží na tom, ako sa im podarí na grandslame v Poľsku. Najneskôr sa o ich štarte rozhodne vo štvrtok.

Turnaj sa uskutoční na dvoch miestach: piatkové a sobotné program v areáli Hamr v pražských Zabehlice, nedeľné semifinále a finále na mobilnom kurte pred Centrom Černý Most. Medzi mužmi aj ženami nastúpi šestnásť najlepších slovenských párov, prize money je v oboch kategóriách stanovené na 60 tisíc korún.

Šampionát láka na kvalitný obsadenie.Medzi ženami nastúpi okrem spo mínaných volejbalistiek aj Martina Bonnerová, skoršie spoluhráčka Hermannová, ktorá sa dala na tento turnaj dohromady s Karolínou Řeháčková. Objaví sa aj skúsený tím Soňa Nováková, Lenka Háječková či Šárka Nakládalová a Eliška Gálová, víťazky nedávneho Super Cupu.

"Ak príde Markéta s Bárou, budú najväčšími favoritkami ony. Inak Nakládalová s Gálová, Nováková s Háječkovou a dúfam, že aj my, "povedala Kolocová.

Hlavnými hviezdami medzi muži by mali byť medailisti z Európskych hier Přemysl Kubala s Janom Hadrava alebo Robert Kufa s Janom Dumka, šampióni super Cupu.U oboch ale účasť bude závisieť aj od výsledku na grandslame v Poľsku. "Kvôli tomu musím povedať, že dúfam, že sa šampionátu nezúčastním," povedal so smiechom Kufa, účasť by mu totiž prekazil len kvalitný výsledok na turnaji v Olštýn.

Okrem hviezdnych mien sľubuje majstrovstvá aj netradičné kulisy. Pred Centrom Černý Most vyrástol mobilné kurt a nedeľné finále na ňom prebehne pod umelým osvetlením. "To som v Čechách asi nezažila.Snáď sa nedeľa zúčastním aktívne, "dúfa Kolocová.

Prečo Černý Most? "Chceli sme priviesť ľudí k športu a šport k ľuďom," povedal Vít Mařík, predseda organizačného výboru. "Preto sme dali vrchol turnaja do Centra Černý Most, kde prejde denne 30 tisíc ľudí."

Organizátori chystajú aj nabitý sprievodný program: šikovnosť aj vedomostnej súťaže o ceny alebo tanečné vystúpenie cheerleaders. "Niečo také tu plážový volejbal zatiaľ príliš nezažil," láka Mařík.

Republikový šampionát sa hrá bez kvalifikácie, skupiny prebiehajú systémom na dve porážky. Semifinále prebehnú v nedeľu od 11 hodín, finále v rovnaký deň od 18.30 (ženy), respektíve 19.30 (muži). Vstup je zadarmo.Boje o titul bude vysielať Česká televízia.


Žádné komentáře:

Okomentovat