pátek 21. července 2017

Olomoucké volejbalistky skončili šiestej a predsa si zahrajú pohár

Po rokoch väčšinou úspešných bojov o extraligovej stavkovanie online medaily sa tento rok volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc museli uspokojiť až so šiestym miestom. Sezona vysokoškoláčkam skončila nečakane skoro, už v závere marca po štvrťfinálovom vyradení od Frýdku-Místku. "Práve s ním a s Olympom Praha sme sa mali biť o druhej až štvrté miesto, ale neuspeli sme. Príčin bolo hneď niekoľko, "tvrdí olomoucký tréner Jiří Teplý.

Očakávania bola väčšia. "Sezóna sa nevydarila podľa našich predstáv.Určite bola šanca hrať o tretie miesto, počítali sme s tým, že sa o druhú až štvrtú priečku pobiť so silnými celky Olympu Praha a Frýdku-Místku, "premýšľal.

Lenže komplikácie nastala už v základnej časti súťaže, po ktorej sa Olomoučtí nepretlačili do lepšej pätice tímov pre extraligovú nadstavbu. "To bola práve jedna z dôležitých príčin celkového neúspechu.Súboje s protivníkmi od siedmeho do deviateho miesta tabuľky nám pri všetkej úcte k nim nemohli dať zďaleka toľko ako meranie síl s elitnými družstvami.

V play-off sa to potom zákonite muselo prejaviť, hlavne v kľúčových momentoch vyrovnaných zápasov , ktoré vo štvrťfinále prišli, "povzdychol si Teplý.

Do lepšiu päťky na úkor Olomouca prešlo aj brnenskej Královo Pole a Ostrava. "Určite sú to veľmi kvalitné celky, avšak Brno bolo tento rok a zvlášť neskôr bez Chlumský na Libero predsa len o niečo slabší ako v minulých rokoch.Ostravský tím zasa ťažil z veľkého nadšenia a bojovného prejavu, ale myslím si, že kvalitou sme na ne mali, "tvrdí.

Aké boli ďalšie príčiny až šiesteho miesta? "Pr edovšetkým to bolo veľmi citeľné oslabenie kádra pred začiatkom sezóny. Chýbala nám najmä výrazná osobnosť v osobe Napolitano Šenkovej, veľkými stratami boli i odchody Kojdové a Dreksové. Medzery v tíme sme sa snažili zaceliť hlavne hráčkami z vlani siedmeho Šternberka, je však otázkou, či to bolo úplne najvhodnejšie riešenie, "premýšľal Teplý. Do ročníka vstúpili Hanácke rozpačito a bodové straty už ťažko doťahovali.

"Je to tak. Hlavne v prvej polovici sezóny sme robili veľa chýb, navyše sme sa potýkali s veľmi slabým servisom.Pritom vo štvrťfinálovej sérii s Frýdku-Místku už holky predvádzali dobrý volejbal oproti veľmi nevyrovnaným výkonom z predchádzajúcich mesiacov. Bohužiaľ kvôli budúcim materským povinnostiam práve pred play-off z kádra vypadla Schandlová (za slobodna Mátlová), čo bola ďalšia z príčin, prečo sa sezóna nevydarila podľa predstáv, "dodal Teplý.

"Práve jej nesporná útočná sila totiž mohla byť tým povestným jazýčkom na váhach v rozhodujúcich momentoch vypätej a vyrovnané štvrťfinálovej série. V niektorých setoch nám k úspechu chýbal len jeden či dva získané lopty, ktoré by zrovna Schandlová bola schopná položiť. "

Do novej sezóny chce Olomouc stavky online posilniť. "Musíme vhodne doplniť družstvo, hlavne na niekoľkých postoch, ktoré nás páli najviac.Samozrejme už teraz vieme, že niektoré hráčky nás opustí, iné zase zostávajú.Naďalej bude pokračovať aj spolupráca so šternberským Sokolom, ale s tým, že hráčky, ktoré by mali prejsť do Olomouca, na to musí výkonnostne mať a hlavne preukazovať dlhodobo snahu posunúť sa do lepšieho celku, "zdôraznil Teplý.

"Čo sa týka tréningov, budeme ich mať opäť spojené so Šternberku, pričom viac sa budeme individuálne venovať mladým hráčka m, s ktorými sa veľa zameriame na techniku." Aj napriek horšie ročník Teplého tím nemienia vypratať pozície. "Opäť budeme chcieť bojovať o extraligovú trojku." Navyše vďaka divokej karte bude Olomouc štartovať vo vyzývacím pohári, kde narazí na tretí klub nemeckej bundesligy, Schweriner SC.


stavky

Žádné komentáře:

Okomentovat