úterý 11. dubna 2017

Vtáčie hniezdo stojí ako prázdne pomníka Číny veľkoleposti

"báječnost je priamo pred vami. Vtáčie hniezdo je stále s tebou, "hlása nápis pri vchode do stále nádhernej 2008 Olympijský štadión.

Čo bolo menej ako úžasné pre atletika v posledných mesiacoch, sa tieňom dopingu a korupcia všadeprítomná. A zatiaľ čo Vtáčie hniezdo je stále s nami, tam nebolo moc v skutočnosti v ňom v posledných siedmich rokoch.Ak londýnsky Olympijský štadión je (drahé) odpoveď na architektonické skúšku otázky o najviac peňazí je možné minúť za športové arény a zároveň sa zdá, že je vyrobená z Meccano, Vtáčie hniezdo je jeho pravým opakom.

< p> zostáva veľký, mohutný, vymietol beštie štadióne, ktorý Betclic-Čítajte viac môže byť medzi posledný svojho druhu ako hostiteľská krajina a usporiadatelia pare späť svoje plány v tvári verejnej znepokojenie nad nákladmi.V Tokiu, premiér má len roztrhané plány pre bohatých Zaha Hadid navrhnutého štadión pre olympijské hry 2020 v dôsledku obáv ohľadom nákladov.

Vzhľadom k tomu záverečnom ceremoniáli LOH 2008 Vtáčie hniezdo fakticky stala obrovská turistická atrakcia stojí 11 ma $ ročne na údržbu. "Potom, čo Čína hostila olympijské hry, Vtáčie hniezdo štadión sa stal novým medzníkom pre Peking," hovorí výkonný vice-generálny tajomník miestneho organizačného výboru, Chen Jie.


"Máme za sebou viac ako 300 rôznych podujatí - futbal, koncerty, tlačové konferencie. Aj niektoré udalosti za účasti verejnosti . "

V prípade, že sa zdá ako veľa peňazí za obrie múzeum a niekoľko tlačových konferencií, čínske orgány nezdá sa starať.Tam bol zvláštny pop koncert talianskej Super Cup, zimné zábavný park, Formula E automobilové preteky a rôzne pre-season priateľské, ale aj cez tieto kurzy a sods stojí ako prázdny pomníka Číny veľkoleposti.

To sa stalo bežnou zastávkou na tuzemských turistických trás a Olympic Park sa cíti nažive a dobre udržiavaná.

Organizátori tvrdili aj ranné schôdzky bolo 90% vypredané. Bolo to zďaleka tak plné ako ako Jessica Ennis-Hill a Katarina Johnson-Thompson sa zoradili za prekážky, ale dav bol viac než slušná.Horná vrstva bola uzavretá, čo obmedzuje kapacitu 50.000 a usporiadatelia chytro umiestnená obrie obrazovky videá a bohémsky konštrukciu, ktorá sa objaví, aby sa mreža práce, ktorá clads štadión v priebehu prázdnych miest.

Takto nazývaná "IAAF Family" ( ako oni sú oficiálne vyzval svojich šnúrky na krk), sú takmer rovnako nefunkčné ako ich bratia FIFA. To bude trvať dlhšie, než je absurdné IAAF hymnu a zvyšovanie vlajky IAAF na odvrátenie problémov, ktorým čelia novým prezidentom, Sebastian Coe. Lamine Diack, odchádzajúci prezident poukázal na hodnoty "čestnosť, poctivosť a fair play" vo svojom prejave.Ľahko povie, horšie prijať.

Na paši medzinárodného športu bude tu na otváracom ceremoniáli zimných olympijských hier v roku 2022, a ako vždy, to je nemožné, aby pocit, že Fifa, Medzinárodná olympijský výbor a IAAF cítiť trochu ako doma v krajinách s menej ako demokratického politického systému.

Rovnako ako junior olympijské hry alebo majstrovstvá sveta organizátori vytvorili malú bublinu okolo Vtáčie hniezdo, kde Twitter a Google sú ľahko dostupné a hotely západnej obísť Starbucks.Pred zatiaľ len štrnásť dní Amnesty International varoval pred " bezprecedentný zásah proti slobode prejavu" v krajine s viac ako 200 právnikov a aktivistov v oblasti ľudských práv zaokrúhľuje nahor v posledných týždňoch.

Vtáčie hniezdo bola jednou pamätné opísal Marina Hyde ako "hviezdu smrti s nadradeným bicie sekcie" po tomto vymietol otváracom ceremoniáli 2008 - CGI ohňostroje a všetky. Otvor slávnostné atletických majstrovstvách sveta, je zo svojej podstaty viac podhodnotené.Ale toto bol geniálny, zábavu a miešanie.

Neboli zistené žiadne obrie hypodermics alebo antropomorfné krvné vaky pochodovať stopu, aj keď našuchorený falošné mraky môže boli šikmé odkaz na kryte z diskusie, ktorá sa usadila nad atletike , Povedzme, že to, čo sa vám páči o Číňanmi, ale vedia, ako dať na otváracom ceremoniáli. Strážiť Coe, pre jedného, ​​bude dúfať, že pre niektoré výkony, aby zodpovedali v priebehu nasledujúcich deviatich dňoch zdvihnúť mraky nad jeho šport u.

Betclic-Kliknite tu

Žádné komentáře:

Okomentovat